Omgeving en extra’s

La Fustera zelf ligt rustig en privé, maar onze villa is ontworpen om dat nóg meer te realiseren. Wil je echter het feestgedruis opzoeken dan ben je zo in Calpe (3 km) of Moraira (6 km). Een aantal mooie plaatsen in de omgeving zijn Altea (7 km), Javea (15 km) en de grote stad Denia (20 km). Vanaf hier kun je met de ferry gemakkelijk een dagtrip maken naar Formentera of Ibiza.  Zie hiervoor ook de informatie onder het kopje “Reis en regio”.

IMG_4864

Er zijn genoeg bezienswaardigheden  in de regio zoals bijvoorbeeld het tegen de berg gebouwde kasteel Casa Orduña oftewel El Castell de Guadalest en het stuwmeer bij Guadalest. Samen goed voor de 2e meest bezochte attractie in Spanje! Of de watervallen (ook om in te zwemmen) van Algar in Callosa d’en Sarrià. Maar zoek je zwemparadijs- of pretparkvertier, dan moet je een half uurtje in de auto naar Benidorm met zijn waterparadijs Aqualandia, themapark Terra Mítica of het dolfinarium El Mundo Mar.

foto 2 foto 1

foto 2 foto 3

De omgeving leent zich prima voor outdoorsporten. Watersport, fietsen, MTB of wielrennen. Voor beiden een walhalla, ook qua temperatuur: in de zomer niet té heet en in de koudere maanden juist heerlijke fietstemperaturen vergeleken met Nederland.
Je kunt in de omgeving prima wandelen en er zijn vele routes uitgezet van glooiend lopen tot desgewenst klauteren. Je kunt er zelfs op minder dan 4 km rotsklimmnen op de Peñon de Ifach waar meerdere routes uitgezet zijn.

IMG_4933

Op 1,5 km afstand bevindt zich een strandje Les Basettes waar uitgebreid watersport beoefend kan worden. Een greep uit de mogelijkheden: duiken, windsurfen, zwemmen/snorkelen, suppen (staand op een surfplank peddelen), motorjachten, zeilboten, catamarans, kanoën. Alles daarvoor is er eventueel ook te huur. Je kunt er behalve huren trouwens ook les nemen bij de ex-wereldkampioene Windsurfing en haar team. En voor de toeschouwers is er het aan zee gelegen restaurant Timon waar je heerlijk kunt eten of het daaronder gelegen cafeetje voor een snel hapje en/of drankje.

foto 4 foto 3

Voor kleine kinderen zijn er in Calpe en Moraira speelparken met springkussens en andere kermisattracties. In Calpe komt regelmatig een circus gedurende een aantal weken. Of je gaat met ze naar de kartbaan of bowlingbaan in Moraira.

Hou je van golf, dan zijn er in de omgeving diverse golfbanen, van 9 tot 36 holes! Een aantal namen: Golf de Ifach (9 holes), Golf Oliva Nova (18 holes), La Sella Golf (27 holes), Villaitana Golf (36 holes). Deze én anderen, zijn binnen een straal van 30 km van onze villa gelegen.

Golf